Türkiye’nin 19 ilindeki müze ve ören yerlerinden, İtalya, Fransa ve İsviçre’ye uzanan detaylı bir çalışma... Kaçırılmış eserlerin geri getirilmesinde emeği olan kurumlar ve akademisyenlerden görüşler...
Tarihin en büyük hazineleri arasında gösterilen Elmalı sikkeleri, İskoçya’dan çetin bir dava süreciyle getirilen Altın Taç ve İtalya ile yapılan iş birliği sonucu ülke topraklarına geri dönen Lidya Yazıtı...
Tarihin en büyük kaçak kazılarından birine sahne olan Troya, asla vatan topraklarına geri gelemeyeceği düşünülen Herakles heykeli ve 95 yılda ülkeye dönen Boğazköy sfenksinin hikayesi de yeni bölümde.
“Dava” yolu ile eser iadesinin nasıl olduğu Herakles lahdinin geri dönüş hikayesi üzerinden anlatılıyor. Antalya’dan Cenevre’ye uzanan süreç, tanıkların anlatımıyla ekrana geliyor.
Arkeolojinin öneminden yola çıkarak Kybele heykeli, tunç boğa arabası ve Orfeus mozaiğinin geri dönüş hikayesi anlatılıyor.
Hikayesiyle filmlere konu olacak kanatlı denizatı broşu, Zeugma Antik Kenti kökenli Satornilla Steli ve uluslararası polis operasyonları var.
Burdur yakınlarındaki Boubon Antik Kenti’nde yaşanan talan ve ABD ile yapılan iş birliği sayesinde gruplar halinde getirilen kültür varlıklarının hikayesi, tanıkların anlatımıyla ekrana geliyor.
Gönüllülük esasıyla topraklarına geri dönen gaga ağızlı testi, Erzurum keçi figürini ve Efes Antik Kenti kökenli eserler ele alınıyor.