Ruhun Doysun2. Sezon 17. Bölüm

Konu:

Çoğumuz tatlıyı seviyoruz, şekerin zararını bile bile. Ne kadar şeker yiyoruz? Ne kadar yemeliyiz? Şeker yememek ne kadar gerçekçi?

Kategori:
Yapımcı:
NTV
 24. Bölüm

24. Bölüm

32 dk.

Geleceğin Tohumları bölümü, çocuklara nasıl bir gezegen bırakacağımızı sorguluyor. Geleceğe bırakacağımız miras bugün şehrimiz, ülkemiz ve bütün gezegen için ne yaptığımızla ilgili.

 23. Bölüm

23. Bölüm

28 dk.

Deniz hayatın başladığı yer. Dünyanın sağlığı için, denizlerin, denizlerde yaşayan canlıların sağlığını gözetmemiz şart. “Deniz” bölümü, denizle ilişkimizi gözden geçirmenizi sağlayacak.

 22. Bölüm

22. Bölüm

22 dk.

Anadolu’da bir peynir yolculuğu. Binlerce yıldır bu topraklarda peynir var. Peynir ne kadar masum? 10 bin yıl önce hayatımızda süt yoktu, 10 bin yıl sonra ne olacak?

 21. Bölüm

21. Bölüm

25 dk.

Hangi yağ sorusu soruluyor. Yemeklerin lezzetini katbekat arttıran yağ zararlı mı? Vücudumuzun yağa ihtiyacı yok mu? Hangi yağı seçmeli?

 20. Bölüm

20. Bölüm

31 dk.

Dünyayla kopardığımız bağı yeniden nasıl kurabiliriz sorusunun cevapları aranıyor. Mehmet Gürs ve Somer Sivrioğlu, doğanın cömertliğini, mutfakta toplayıcılığını konuşuyor.

 19. Bölüm

19. Bölüm

27 dk.

Yaşadığımız topraklar tarihteki ilk ekmeğin piştiği, tahılların dünyaya yayıldığı yer. Bu mirasın farkında mıyız? Serra Yılmaz’la Mehmet Gürs’ün gıda israfı ve yemek üzerine sohbetini kaçırmayın.

 18. Bölüm

18. Bölüm

26 dk.

Ruhun Doysun Gerçek Gıda bölümü, yiyeceklerin topraktan sofraya gelene kadarki yolculuğunu konu alıyor. Yemek bizi iyileştirmek, yaşatmak için var. Nereden geldiği, nasıl büyüdüğü bu yüzden önemli.

 17. Bölüm

17. Bölüm

29 dk.

Çoğumuz tatlıyı seviyoruz, şekerin zararını bile bile. Ne kadar şeker yiyoruz? Ne kadar yemeliyiz? Şeker yememek ne kadar gerçekçi?

 16. Bölüm

16. Bölüm

22 dk.

“İcat Çıkar”da konu, yaratıcılık. Mutfakta, hayatta… İcat çıkarmak, bir şeyleri sorgulamak, merakının peşinden gitmek, yeni bir hayal kurmak demek. Yemek yaparken de icat çıkarabiliriz.

 15. Bölüm

15. Bölüm

19 dk.

Dünyadaki artan et yeme fenomeni tartışılıyor. Et yemek daha doğrusu bu kadar et yemek yeni bir fenomen. Eskiden bu denli et tüketilmiyordu. Peki bu sürdürülebilir mi?

 14. Bölüm

14. Bölüm

21 dk.

İyi malzeme iyi üretici demek. İyi üretici toprağa, hayvanına, çalışanına saygı gösteriyor. Mehmet Gürs, Şemsa Denizsel, Maksut Aşkar, Nilhan Aras’la iyi yemeği, malın iyisini konuşuyor.

 13. Bölüm

13. Bölüm

21 dk.

Yediğimiz her lokma ile üreticiyi, toprağı, denizi de etkiliyoruz. Nasıl bir dünya istediğimizi de böyle belirliyoruz. İyileştiren Gıda yediklerimizin bize, doğaya etkisini sorguluyor.

© Copyright 2024 puhutv.com Tüm hakları Doğuş Dijital Hizmetler A.Ş.'de saklıdır.
App storeGoogle play storeHuawei app store